Zoë Boven
Zoë Boven Sport 24 aug 2016 / 12:35 uur

Blinde discuswerpster uit Vught mag tóch naar Spelen

Een onverwacht telefoontje voor discuswerpster Ingrid van Kranen uit het Brabantse Vught. De blinde atlete mag tóch naar de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. Door diskwalificatie van Russische atleten is er een plekje voor haar vrijgekomen.

„Rusland heeft iets gedaan, wat ik niet zou doen. Nu zijn er mogelijkheden voor mij”, vertelt de atlete, die sport bij AV Sprint in Breda, aan Omroep Brabant. Dinsdag werd bekend gemaakt dat paralympisch atleten uit Rusland definitief niet mee mogen doen aan de Spelen.

Op naar Schiphol

Er kwamen dus plekken vrij. „Ik kreeg onverwacht een telefoontje dat ik vandaag klaar moet staan op Schiphol”, zegt Van Kranen. Ze haalde alle normen en limieten al die nodig waren voor plaatsing voor het toernooi. Er was alleen niet voor alle Nederlandse atleten plek.

Nu is er voor Van Kranen dus wel ruimte in het vliegtuig naar Rio. De atlete vindt het een grote eer om uit te komen voor Nederland. „Daar knok je vier jaar lang voor en nu gaat het dan toch gebeuren.”

In vorm

De discuswerpster is naar eigen zeggen in goede vorm en heeft goede verwachtingen van de Spelen. „Ik voel me sterk en ben er klaar voor. Maar het moment moet het uitwijzen”, besluit ze.

Op woensdag 7 september beginnen de Paralympische Spelen. Twee dagen later, op 9 september komt Van Kranen in actie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Blinde discuswerpster uit Vught mag tóch naar Spelen
Sluiten