Hester Ramaker
Hester Ramaker Sport 16 aug 2016 / 01:31 uur

Beachvolleybal: Brouwer en Meeuwsen in halve finale

De Nederlandse heren Beach volleybal kwamen vanavond tegen elkaar uit in de kwartfinale van de Olympische Spelen. Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst speelden in het zand van Rio tegen landgenoten Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen. Een gemengde wedstrijd, want Nederland is zeker van een plaats in de halve finale, maar dat gaat ten koste van een ander Nederlands team. Na een spannende pot wisten Brouwer en Meeuwsen de winst met 2-0 binnen te slepen.

Publiek

Het publiek op de tribune is dan ook stilletjes, want voor wie moet je dan juichen? Gelukkig is daar wel het Braziliaanse publiek die volop geniet van de spannende wedstrijd tussen de Nederlandse teams. Ook voor bondscoach Gijs Ronnes was het een lastige pot. Hij gaf beide teams de informatie en liet ze zelf een plan bedenken voor de wedstrijd.

Gewaagd

Nummerdor en Varenhorst stonden vorig jaar nog in de finale bij het WK Beachtoernooi in Nederland en werden tweede. Eerder dit jaar werd het duo door Brouwer en Meeuwsen, wereldkampioenen in 2013, verslagen tijdens het EK. De teams zijn dus aan elkaar gewaagd en dat blijkt ook in de eerste set. Nummerdor en Varenhorst staan tot twee-derde van de set steeds met twee punten achter maar weten dit terug te pakken. Het resultaat is dat het duo uiteindelijk drie setpunten weet vrij te spelen. Maar deze kansen worden niet gepakt en de winst van de eerste set gaat dan ook naar Brouwer en Meeuwsen. Eindstand: 25-23.

Blok

In de tweede set zijn Varenhorst en Meeuwsen voor hun eigen teams blokkerend erg scherp. Nummerdor weet er een paar mooie verdedigingen uit te halen maar kan zijn aanval niet op scherp krijgen en laat daarmee wat punten liggen in het blok van Meeuwsen. Varenhorst en Nummerdor staan dan ook al gauw vier punten achter. Dit verschil werd niet meer ingehaald en Brouwer en Meeuwsen weten overtuigend de winst binnen te slapen. Eindstand 21-17.

Halve finale

Brouwer en Meeuwsen gaan met de winst van 2-0 door naar de halve finale en spelen dinsdag om 22:00 uur tegen Brazilië. Nummerdor, die met dit toernooi nog een laatste zege van zijn Beach volleybal carrière probeerde binnen te halen, en zijn partner Varenhorst zijn uitgeschakeld voor dit toernooi.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Beachvolleybal: Brouwer en Meeuwsen in halve finale
Sluiten