Metro en ANP
Metro en ANP Sport 19 jul 2016 / 07:50 uur

Waterpolosters misschien tóch naar Rio

De Nederlandse waterpolosters worden mogelijk op zeer korte termijn alsnog toegevoegd aan TeamNL voor de Olympische Spelen komende maand in Rio de Janeiro. De ploeg van bondscoach Arno Havenga is de eerste reserve voor Rio 2016. Indien het IOC overgaat tot een algehele schorsing van Rusland vanwege het omvangrijke dopingschandaal, mag Oranje de opengevallen plaats innemen.

Havenga liet dinsdag in De Telegraaf weten dat hij voor de zekerheid alvast maar een programma voor de nationale ploeg heeft opgesteld. Het hoofdbestuur van het IOC houdt vandaag een spoedberaad naar aanleiding van de schokkende conclusies in een rapport over de systematische dopingfraude door de Russen bij de Spelen van Sotsji 2014.

De nummer twee van het WK in 2015 greep eerder dit jaar twee keer naast het olympische ticket. Eerst bij het EK in Belgrado (tweede) en later bij het olympisch kwalificatietoernooi in Gouda. Door een dramatische nederlaag in de kwartfinales van het OKT tegen Spanje (7-10) was Oranje formeel uitgeschakeld voor Rio 2016. De Nederlandse ploeg knokte op aandrang van Havenga echter door en stelde voor eigen publiek op karakter alsnog de vijfde plek veilig, goed voor een rol als reserve voor het olympisch toernooi.

Mentaal

Volgens Havenga is zijn ploeg fit genoeg om bij Rio 2016 waardig te kunnen presteren. „Mentaal zijn we in elk geval frisser dan we ooit hadden kunnen zijn. We hebben straks helemaal niets te verliezen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Waterpolosters misschien tóch naar Rio
Sluiten