Metro
Metro Sport 26 jul 2016 / 16:58 uur

Voorzitter gymnastiekbond KNGU weggestuurd

Jos Geukers is niet langer de voorzitter van de gymnastiekbond KNGU. De bondsraad en zijn medebestuursleden hebben het vertrouwen per direct in hem opgezegd. Geukers wordt onder meer te solistisch optreden verweten, meldde de bond dinsdag. Huite Zonderland, de vader van olympisch kampioen Epke, neemt tijdelijk het voorzitterschap waar.

Ongenoegen

Geukers had eind februari van dit jaar al zijn afscheid als voorzitter aangekondigd. Op een vergadering van de bondsraad lag hij toen onder vuur omdat er onder zijn bewind meer geld was uitgegeven dan dat er binnenkwam. Zelf noemde de oud-burgemeester van Westervoort de financiële moeilijkheden niet als reden. Hij erkende wel dat er ongenoegen leefde onder de leden.

Geen vertrouwen

Geukers zou in het najaar aftreden, maar dat is dus eerder geworden. „De bondsraad en medebestuursleden hebben geen vertrouwen meer in Geukers, waarmee zijn positie als boegbeeld van de gymnastiekbond onhoudbaar is geworden”, lichtte bestuurslid Ab Warffemius toe. „We waren vanwege zijn aangekondigde aftreden al begonnen met de zoektocht naar een nieuwe voorzitter. Die wervingsprocedure zetten we voort.”

Geukers was sinds de zomer van 2009 voorzitter van de gymnastiekbond. Daar komt dus nu na zeven jaar een einde aan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Voorzitter gymnastiekbond KNGU weggestuurd
Sluiten