Remco Visser
Remco Visser Sport 9 jul 2016 / 14:12 uur

Verstappen start vanaf derde plek op Silverstone

Max Verstappen heeft vandaag weer hoge ogen gegooid tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Groot-Brittannië. De Nederlander van Red Bull bemachtigde de derde startplek en moest op het circuit van Silverstone alleen de Mercedessen van Lewis Hamilton en Nico Rosberg voor zich dulden.

Verstappen boekte zijn beste resultaat ooit in de kwalificatie en overtrof bovendien de prestatie van Jan Lammers uit 1980. Die kwalificeerde zich destijds op Long Beach als vierde, tot zaterdag de beste prestatie ooit van een Nederlandse coureur in de Formule 1.

Verstappen versloeg na vijf ‘verloren’ kwalificaties bovendien voor het eerst zijn Australische teamgenoot Daniel Ricciardo, die genoegen moest nemen met de vierde startplek. De derde startrij is voor Ferrari, met respectievelijk Kimi Raikkonen en Sebastian Vettel op plek 5 en 6.

Geluk

,,Eindelijk kwam alles samen”, zei de Nederlandse tiener, die met 1.30,313 drie tienden sneller was dan Ricciardo. ,,In de vorige kwalificaties had ik weinig geluk, al waren mijn prestaties in de race altijd wel goed. De auto deed vandaag wat hij moest doen, hij voelt perfect aan. Ik ben heel blij met ‘P3’, dit is achter de Mercedessen het best mogelijke resultaat.”

Reageer op artikel:
Verstappen start vanaf derde plek op Silverstone
Sluiten