Remco Visser
Remco Visser Sport 2 jul 2016 / 14:20 uur

Verstappen start van 8e plek

Max Verstappen begint de Grand Prix van Oostenrijk zondag vanaf de achtste startplek. De Limburgse Formule 1-coureur van Red Bull noteerde zaterdag in de kwalificatie een teleurstellende negende tijd (1.11,153), maar schuift door een straf voor Sebastian Vettel een plaats op in de startopstelling.

Poleposition is voor wereldkampioen Lewis Hamilton, die in de laatste kwalificatieronde 1.07,922 reed. De derde kwalificatieronde met de snelste tien coureurs begon wegens regen met een schone lei.

Nico Rosberg, de Duitse leider in de WK-stand en teamgenoot van Hamilton bij Mercedes, zette de tweede tijd neer (1.08,465). Rosberg moet zondag echter vanaf de zevende plaats starten, omdat hij net als Vettel voor straf vijf plekken naar achteren wordt gezet vanwege de installatie van een nieuwe versnellingsbak. De Duitser moest de versnellingsbak in allerijl laten vervangen door een crash in de derde vrije training.

Crash

De kwalificatie lag een tijd stil door een zware crash van Daniil Kviat (Toro Rosso). De Rus stuiterde over de omstreden roodgele kerbstones en verloor de controle over zijn bolide. Met drie afgebroken wielen gleed de coureur van de baan. Ook zijn ploeggenoot Carlos Sainz maakte de kwalificatie niet af. De Spanjaard blies zijn motor op.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Verstappen start van 8e plek
Sluiten