Metro
Metro Sport 9 jul 2016 / 15:00 uur

Serena Williams wint wederom Wimbledon

Serena Williams heeft zaterdag het tennistoernooi van Wimbledon op haar naam gezet. De Amerikaanse nummer één van de wereld versloeg in de finale de Duitse Angelique Kerber in een bij vlagen spectaculair gevecht: 7-5 6-3.

Voor Williams (34) betekende het de 22e grandslamtitel in haar tennisloopbaan, een evenaring van het record van de Duitse tennislegende Steffi Graf. Ze moest precies een jaar wachten op de evenaring van dat record in het professionele tennistijdperk. In de finale van de Australian Open lukte het niet tegen Kerber en ook in de eindstrijd van Roland Garros moest ze buigen, toen voor de de Spaanse Garbiñe Muguruza.

,,Het was moeilijk om niet aan dat record te denken, maar nummer 22 is prachtig. Ik heb hier zo hard voor gewerkt en dat maakt de triomf nog zoeter”, jubelde de opgeluchte winnares.

Dubbel

Kerber bereikte de finale door winst op de oudere zus van Serena Williams, Venus. De zussen spelen later op zaterdag samen nog de finale van het dubbelspel op het gras in Londen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Serena Williams wint wederom Wimbledon
Sluiten