Redactie Metro
Redactie Metro Sport 26 jul 2016

Roger Federer niet naar Rio en stopt met seizoen

De Zwitserse tennisser Roger Federer heeft zich dinsdag teruggetrokken voor de Olympische Spelen. De zeventienvoudig grandslamkampioen kampt nog altijd met de naweeën van de knieblessure die hij eerder dit jaar opliep. Op advies van zijn doktoren heeft de 34-jarige Zwitser besloten de rest van dit seizoen niet meer in actie te komen.

Moeilijke beslissing

„Na alle opties tegen elkaar te hebben afgewogen, heb ik de moeilijke beslissing genomen om een punt te zetten achter dit seizoen”, meldde Federer. „De doktoren hebben me het advies gegeven om mijn knie en hele lichaam de tijd te geven helemaal te herstellen.”

US open

Federer mist naast de Spelen in Rio de Janeiro ook onder meer de US Open, het laatste grandslamtoernooi van het jaar. De Zwitser won acht jaar geleden bij de Spelen van Peking met landgenoot Stan Wawrinka goud in het dubbelspel, bij die van Londen in 2012 verloor hij de finale van het enkelspel tegen Andy Murray.

Fysieke problemen

De Zwitserse tennisvirtuoos wordt dit jaar geplaagd door fysieke problemen. De ellende begon eind januari, kort na de Australian Open. Hij liep een knieblessure op toen hij een verkeerde beweging maakte bij het in bad doen van zijn kinderen en moest daardoor onder meer het toernooi van Rotterdam overslaan. Een operatie volgde en het duurde langer dan verwacht voordat Federer kon terugkeren op de baan. Daarna bleef hij kwakkelen, onder meer door een maagvirus, een rugblessure en aanhoudende problemen met zijn knie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Roger Federer niet naar Rio en stopt met seizoen
Sluiten