Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 31 jul 2016 / 18:05 uur

PSV wint Johan Cruijff Schaal voor elfde keer

PSV heeft zondagavond voor de elfde keer in de geschiedenis de Johan Cruijff Schaal gewonnen. In een weinig verheffend duel versloeg de landskampioen bekerwinnaar Feyenoord met 1-0 door een treffer van Davy Pröpper.

Het was op voorhand al een bijzondere editie van de Johan Cruijff Schaal. Voor het eerst werd de wedstrijd, die het seizoen traditioneel opent, gespeeld zonder de beroemde naamgever van het duel. Johan Cruijff overleed in maart aan de gevolgen van longkanker. Daarnaast zorgde het feit dat Feyenoord en PSV in het stadion van de grote rivaal moesten aantreden nog eens voor een extra aparte ambiance.

PSV was vooral in de eerste helft een stuk sterker. Spits Luuk de Jong miste nog een strafschop. Feyenoord had vlak na rust een sterke periode met vier grote kansen binnen een minuut. Maar verder kwam de stadionploeg niet. PSV speelde na rust in een bijzonder laag tempo waardoor er zondag weinig te genieten viel in de ArenA. Dat belooft weinig voor het nieuwe Eredivisiejaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
PSV wint Johan Cruijff Schaal voor elfde keer
Sluiten