Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 18 jul 2016 / 19:20 uur

Poetin: ‘Uitsluiting Rusland kan leiden tot breuk’

Na het vernietigende rapport van het mondiale antidopingbureau WADA moest er wel een reactie komen vanuit het Russische kamp. Deze is er ook en wel uit de mond van president Vladimir Poetin. Volgens hem is het rapport onbetrouwbaar.

,,Het rapport is gebaseerd op de getuigenis van één man met een bedenkelijke reputatie”, zo stond in zijn officiële verklaring via het Kremlin. Hij doelt hierbij op Grigori Rodsjenkov, voormalig hoofd van het dopinglaboratorium in Moskou. Volgens hem werden de stalen die altijd getest worden van doping gebruikende Russische atleten geruild voor schone stalen.

Uitsluiting niet de oplossing

Volgens Poetin is een voltallige uitsluiting van Russische atleten tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro niet de oplossing. ,,Daarmee stevent de olympische beweging, die al meer dan honderd jaar mensen van over de hele wereld verenigt, af op een breuk.”

In het rapport wordt gesproken door honderden verdwenen stalen. Alleen de sporten atletiek en gewichtheffen waren samen als goed voor meer dan 250 vervalste tests. Ook rondom de Paralympische Spelen zou er gesjoemeld zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Poetin: ‘Uitsluiting Rusland kan leiden tot breuk’
Sluiten