Johan van Boven
Johan van Boven Sport 20 jul 2016 / 12:55 uur

‘Paul Pogba wordt duurste voetballer aller tijden’

Manchester United heeft er maar liefst 125 miljoen euro voor over om Paul Pogba van Juventus over te nemen, meldt Sky Italia. Daarmee zou de Fransman verreweg de duurste voetballer aller tijden worden. Als de deal doorgaat, passeert Pogba aanvaller Gareth Bale, die voor 100 miljoen euro van Tottenham Hotspur naar Real Madrid verhuisde.

Prijs opdrijven

Het United van José Mourinho bracht eerder een bod van 100 miljoen uit op de international, maar dat legde de Oude Dame naast zich neer. De tactiek om de prijs op te drijven heeft gewerkt, want de Engelse club heeft er dus een kwart bovenop gedaan.

Voor de momenteel vakantie vierende Pogba ligt een contract van vijf seizoenen klaar, met een jaarsalaris van maar liefst 12 miljoen euro. Bovendien mag hij eenvijfde van de transfersom met zijn Nederlandse zaakwaarnemer Mino Raiola delen.

Pogba was al eerder in dienst van Manchester United. Tussen 2009 en 2012 zat hij in het beloftenelftal en mocht hij enkele keren invallen bij het eerste elftal van Sir Alex Ferguson.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Paul Pogba wordt duurste voetballer aller tijden’
Sluiten