Metro
Metro Sport 10 jul 2016 / 12:00 uur

Nederlandse volleybalsters pakken brons in Bangkok

De Nederlandse volleybalvrouwen zijn zondag op de derde plek geeindigd tijden de World Grand Prix in Bangkok. In de finaleronde wisten ze Rusland te verslaan in een slopende vijfsetter: 3-2. Daarmee wisten ze de bronzen plak binnen te slepen.

Vechters

Nadat de dames twee sets achter stonden, hebben ze zich goed terug weten te vechten in de wedstrijd. Volgens de bondscoach Giovanni Guidetti toonden ze grote mentale en fysieke kracht.

Blessure

Afgelopen zaterdag verloor Nederland in de halve finales met 0-3 van Olympisch kampioen Brazilië, waardoor ze nu voor brons moesten strijden tegen Rusland. Aanvoerder Maret Balkestein-Grothues haakte zaterdag in de warming-up voor het duel met Brazilië met een knieblessure af. De passer/loper van Oranje is naar verwachting twee weken uitgeschakeld. Voor het begin van de Olympische Spelen komende maand in Rio de Janeiro is ze waarschijnlijk weer helemaal fit.

In het afsluitende duel met Rusland waren Lonneke Sloetjes (24 punten) en Anne Buijs (19 punten) de topscorers van Oranje.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nederlandse volleybalsters pakken brons in Bangkok
Sluiten