Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 6 jul 2016 / 10:05 uur

Mourinho maakt Van Gaal en Wenger belachelijk

José Mourinho is terug en al op zijn eerste werkdag als coach van Manchester United sloeg de Portugees ouderwets wild om zich heen. Dat zijn grote kwelgeest Arsène Wenger het moest ontgelden was te verwachten, maar dat ook zijn zogenaamde vriend Louis van Gaal een paar doffe dreunen te verwerken kreeg, was opmerkelijk.

Mourinho reageerde als een adder gebeten, toen hem werd gevraagd of hij na zijn ontslag bij Chelsea vorig jaar december nu iets te bewijzen heeft. „Er zijn managers die tien jaar geleden voor het laatst iets gewonnen hebben”, doelde The Special One op Wenger.

„Sommige coaches hebben zelfs nog nooit wat gewonnen. De laatste keer dat ik de titel won was één jaar geleden, niet tien of vijftien jaar geleden. Dus, ja ik heb iets te bewijzen, maar kan je nagaan hoe dat geldt voor de anderen.” Mourinho noemde Wenger de laatste jaren steevast ‘een specialist in falen’.

https://twitter.com/VivaMourinho/status/750272533438558209

De toon is dus weer gezet voor een opwindend seizoen in de Premier League. Maar ook Van Gaal moest het ontgelden. „Ik ben er nooit goed in geweest om me te verschuilen achter woorden en filosofieën.” Daarmee kan Mourinho alleen maar Van Gaal bedoelen, want de Nederlander had het vorig seizoen bij United non-stop over ‘zijn filosofie’.

Maar daar bleef het niet bij, want de Portugees zei ook dat de United-supporters de laatste drie seizoenen maar héél snel moeten vergeten. Logisch misschien, maar vriendelijk richting Van Gaal is anders. Verder maakte Mourinho de keuze van Van Gaal om Wayne Rooney op ‘6’ te zetten volslagen belachelijk. „Bij mij zal Rooney nooit op 6 of op 8 komen te spelen. Wayne is voor mij een nummer 9 of een nummer 10.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mourinho maakt Van Gaal en Wenger belachelijk
Sluiten