Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 6 jul 2016 / 13:33 uur

Messi wordt tot 21 maanden celstraf veroordeeld

Lionel Messi heeft wel eens leukere maanden meegemaakt. Onlangs verloor de Argentijnse vedette opnieuw een finale met La Albiceleste. Het was derde finale op rij die verloren ging en de teleurstelling daarover was zo groot dat Messi besloot te stoppen als international.

Forse straffen

Maar wie denkt dat de beste voetballer ter wereld nu ongestoord vakantie kon vieren, heeft het mis. De speler van Barcelona en zijn vader Jorge Horacio hebben woensdag namelijk forse straffen opgelegd gekregen wegens belastingfraude. Beiden kijken tegen een celstraf van 21 maanden aan. Daarnaast kreeg Messi een boete van ruim 2 miljoen euro opgelegd en zijn vader een boete van 1,5 miljoen.

Beroep mogelijk

Het is overigens onwaarschijnlijk dat Messi ook echt de gevangenis in moet. Volgens de Spaanse wet kunnen celstraffen onder de twee jaar voorwaardelijk worden gediend. Het is voor vader en zoon mogelijk om in beroep te gaan tegen de straf. Met de hulp van zijn vader zou Messi de Spaanse fiscus tussen 2007 en 2009 voor een bedrag van 4,1 miljoen euro hebben benadeeld met verzwegen inkomsten uit portretrechten. Messi heeft altijd ontkend op de hoogte te zijn geweest van het delict.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Messi wordt tot 21 maanden celstraf veroordeeld
Sluiten