Metro
Metro Sport 8 jul 2016 / 19:26 uur

Martina gediskwalificeerd na goud op 200 meter

Een drama voor Churandy Martina op de 200 meter bij het EK atletiek in Amsterdam. De Nederlandse atleet werd na zijn gouden race gediskwalificeerd. Hij heeft op de witte lijnen van zijn baan gelopen en dat is niet toegestaan. De Spanjaard Bruno Hortelano is de nieuwe Europees kampioen.

Churandy Martina dacht vrijdag bij het EK atletiek in Amsterdam zijn tweede gouden medaille te hebben veroverd. De 32-jarige sprinter won na de 100 meter ook de 200 meter in een vol Olympisch Stadion. Hij klokte in zijn triomfrace 20,37 seconden. De Nederlandse Solomon Bockarie rende de 200 meter in 20,56 seconden en schoof hier na de kwalificatie mee op naar de vierde plaats.

„Ik ben heel blij!"

Martina vierde voor de tweede keer in zijn carrière succes op 200 meter bij een EK. In 2012 was hij in Helsinki ook de beste. In dat jaar vestigde hij zijn persoonlijk record van 19,85. Aan die tijd kon hij vrijdag niet tippen, maar dat deerde de goedlachse Martina niet. „Ik ben heel blij”, riep hij de uitzinnige 18.000 toeschouwers toe. Helaas was dit van korte duur.

Martina moest het, net als op de 100 meter, hebben van zijn versnelling in de laatste meters. Hij won donderdag in 10,07 met een verschil van duizendsten van een seconde. Het gat met de concurrentie op de 200 meter was groter. De Spanjaard Bruno Hortelano pakte in eerste instantie zilver in 20,45 en de Turk Ramil Guliyev brons in 20,51.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Martina gediskwalificeerd na goud op 200 meter
Sluiten