Johan van Boven
Johan van Boven Sport 26 jul 2016 / 09:15 uur

Levenslang stadionverbod voor ractische voetbalfan

Een supporter van Burnley heeft een levenslang stadionverbod gekregen, omdat hij tijdens de vriendschappelijke wedstrijd tegen Bradford City zich racistisch uitgelaten tegenover een donkere speler van de tegenstander.

De bal kwam aan het rollen nadat Burnley-aanvaller Andre Gray zich op Twitter beklaagde over het gedrag van twee fans van zijn club. „Mijn complimenten aan die twee racistische fans van Burnley. Jullie leven nog in het stenen tijdperk. Maar het is ok, jullie hebben tenslotte alleen maar donkere spelers in jullie eigen team…”

Een van de fans is een 13-jarig jongetje, dat snel opgespoord werd en werd gestraft. Het andere jochie gaat (voorlopig) vrijuit. „We willen benadrukken dat we een zerotolerancebeleid hanteren bij zulk gedrag”, meldde Burnley in een verklaring. „We keuren discriminatie in welke vorm dan ook ten strengste af.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Levenslang stadionverbod voor ractische voetbalfan
Sluiten