Metro
Metro Sport 7 jul 2016 / 12:11 uur

Lama’s verzamelen zich langs bergpas Tour de France

De 198 wielrenners van de Tour de France kunnen zaterdag bij de achtste etappe bijzonder publiek verwachten. De renners zijn donderdagmiddag om 12.50 uur begonnen aan de zesde etappe van de Tour en trekken met een temperatuur van 32 graden verder naar het zuiden in een overgangsetappe richting de Pyreneeën. Op de weg van Col du Tourmalet, een bergpas in het Franse gedeelte van dit gebergte, heeft zich namelijk een aantal lama’s heeft verzameld, meldt de Franse krant Sud Ouest.

De krant suggereert bij foto’s van de dieren op de mistige bergpas dat die mogelijk reikhalzend uitzien naar de karavaan van de Tour de France die er zaterdag voorbijtrekt. Dan wordt de achtste etappe gereden tussen Pau en Bagnères-de-Luchon.

Zestien jaar geleden zijn ruim twintig lama’s geïntroduceerd aan de voet van de ‘col’, in de Vallei van Campan.

De zesde etappe die donderdag wordt gereden, een rit van 190,5 kilometer, lijkt getekend voor sprinters met een vlakke aankomst in Montauban. Het parcours telt drie kleine beklimmingen. Na de Col des Estaques (derde categorie) en Côte d’Aubin (vierde categorie) ligt de Côte de Saint-Antonin-Noble-Val (derde categorie) te ver van de finish om beslissend te zijn. De finish wordt rond 17.15 uur verwacht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lama’s verzamelen zich langs bergpas Tour de France
Sluiten