Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 7 jul 2016 / 12:55 uur

‘Kwalificatie Verstappen moet beter’

Red Bull is zeer tevreden over de races van Max Verstappen, maar in de kwalificatie moet het beter. „De laatste twee, drie races toont Max zich erg sterk”, zegt teambaas Christian Horner in aanloop naar de Grand Prix van Engeland. „Max gaat erg goed met z’n banden en de druk om, dat deert hem helemaal niet.”

Na zijn overwinning in Barcelona en zijn knappe tweede plaats in Oostenrijk denkt Horner dat het nu tijd is om ook in de kwalificatie stappen te maken. Sinds de overstap van Verstappen van Toro Rosso naar Red Bull was teamgenoot Daniel Ricciardo in alle vijf de kwalificaties beter dan Verstappen.

Maar in de races eindigde Verstappen drie keer boven zijn teamgenoot. „Er is ruimte voor verbetering wat betreft zijn kwalificaties. Ricciardo is in die training juist op z’n best en het is geweldig om dan twee even goede coureurs te hebben die elkaar kunnen pushen”, zei Horner. „Het komt wel naarmate hij meer ervaring opdoet.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Kwalificatie Verstappen moet beter’
Sluiten