Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 17 jul 2016 / 15:10 uur

Kritiek op Max Verstappen: Hij wordt beschermd

Niet iedereen is dol op Max Verstappen. Oud-Formule 1-kampioen Jacques Villeneuve vindt dat de Nederlandse tienersensatie ‘beschermd wordt’. In een interview met Ziggo Sport weigert de kampioen van 1997 mee te doen aan het enthousiasme rond het wonderkind van de Formule 1. „Het lijkt wel alsof Max bij niemand iets fout kan doen. Dat geeft hem de vrijheid om agressief te rijden, zonder dat hij het respect verliest. Waar andere coureurs weggestuurd worden, krijgt hij tijd om te leren.”

Veel fouten

De Canadees noemt de race in Monaco als voorbeeld. „Hij maakte daar veel fouten, iedere andere coureur zou na die race kritiek hebben gekregen. Hij wordt beschermd.” Toch erkent ook Villeneuve het talent van onze landgenoot. „Zijn bandenmanagement is goed, maar hij mist nog snelheid. Dat zie je tijdens kwalificaties, vrije trainingen en de races. Daarom valt hij terug als de strategie niet werkt. Hij moet nog wat sneller worden, het hoeft niet heel veel te zijn, maar als hij en wat sneller wordt en zijn banden zo kan managen, dat zou geweldig zijn!”

‘Klootzak-mentaliteit’

Ondanks de kritische noten is Villeneuve er van overtuigd dat Verstappen ooit wereldkampioen wordt. „Zeker! Hij heeft de ‘klootzak-mentaliteit’, dat is goed. Je moet gemeen zijn en niet over jezelf laten lopen. Die attitude heeft hij.”

Volgend weekend strijkt het Formule 1-circus neer in Hongarije voor de Grand Prix op de Hungaroring. Na zijn successen in Oostenrijk en Groot-Brittannië kijkt Verstappen op zijn eigen website vol vertrouwen uit naar de wedstrijd op een van zijn favoriete circuits. „Ik rijd er graag. Omdat het zo’n smalle baan is, voelt het met zo’n grote auto een beetje als karten.”

Flink zweten

Vorig jaar reed Verstappen in zijn Toro Rosso knap naar de vierde plaats. „Door de vele bochten is het een vrij zware baan, je krijgt tijdens een ronde niet de kans om even bij te komen. Daardoor is het in die hitte flink zweten. De tweede sector is mijn favoriete deel van de baan, daar moet je iedere bocht aan de binnenkant nemen om weer goed uit te komen voor de volgende bocht. Ieder foutje daar kost veel tijd, dus je moet echt heel geconcentreerd blijven.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kritiek op Max Verstappen: Hij wordt beschermd
Sluiten