Metro
Metro Sport 31 jul 2016 / 18:00 uur

IOC-voorzitter blij met aanwezigheid Russen in Rio

Thomas Bach verdedigt het besluit om Russische sporters toe te laten bij de Olympische Spelen in Rio. „Dat is een juiste beslissing”, vertelde de voorzitter van het International Olympisch Comité zondag in Rio de Janeiro. „Het past niet bij ons om sporters uit te sluiten van wie niet zeker is of ze ook doping hebben gebruikt.”

Het IOC besloot onlangs geen collectieve schorsing over sportgrootmacht Rusland af te roepen, ondanks een schokkend rapport van het mondiale antidopingbureau WADA over een door de staat gedirigeerd dopingsysteem. De internationale bonden kregen de taak alle Russische atleten die zich voor Rio hadden gekwalificeerd door te lichten op hun dopingverleden of banden met het dopingsysteem.

Een paar mondiale bonden moeten nog beslissen over het lot van de Russische sporters op de Spelen. Bij golf, boksen en taekwondo is er nog niet bekend of – en zo ja, hoeveel – Russen er in die sport deel mogen nemen aan de Zomerspelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
IOC-voorzitter blij met aanwezigheid Russen in Rio
Sluiten