Remco Visser
Remco Visser Sport 17 jul 2016 / 13:02 uur

Hartverwarmende trailer voor aanstaande Paralympics

Deze sportzomer vinden niet alleen de Olympische Spelen plaats, ook gehandicapte sporters gaan in Rio de strijd met elkaar aan tijdens de Paralympics. En in het kader daarvan werd door het Britse Channel 4, die het toernooi zal uitzenden, een prachtige trailer gemaakt.

In het ruim drie minuten lange filmpje draait het om zestien lichamelijk beperkte musici van over de hele wereld, bij elkaar gezocht via het internet. Zij brengen als The Superhumans Band het nummer ‘Yes I Can’ ten gehore. Op de bijbehorende beelden zien we ondertussen ambitieuze paralympiërs, waaronder de Nederlandse hoogspringer Jeroen Teeuwen.

Vervolg

Het inspirerende filmpje is overigens een vervolg op de Superhumans-trailer die Channel 4 voor de Paralympics van 2012 uitzond. Die hebben we voor de volledigheid hieronder ook klaargezet.

https://www.youtube.com/watch?v=kKTamH__xuQ

Nederland

Aan de Paralympics (7-18 september) in Rio doen 114 Nederlandse sporters mee.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hartverwarmende trailer voor aanstaande Paralympics
Sluiten