Johan van Boven
Johan van Boven Sport 12 jul 2016 / 10:05 uur

Hamilton: We moeten rekening houden met Verstappen

Het heeft even geduurd, maar Lewis Hamilton is er eindelijk achter dat Max Verstappen veel meer is dan een eendagsvlieg die ‘toevallig’ de GP van Spanje won en daarna nog twee keer op het podium stond.

„We wisten al dat Red Bull snel zou zijn. Onze auto is nog iets sneller, dat is duidelijk te zien. Maar het is duidelijk dat we rekening moeten houden met Max, op Silverstone reed hij fantastisch”, aldus de Britse coureur van Mercedes tegenover Autosport.

Verstappen ging op Silverstone als derde van start en eindigde aanvankelijk op dezelfde positie. Dankzij een tijdstraf voor Nico Rosberg klom hij echter een plekje op het podium, waar Hamilton op het hoogste schavot stond.

Hectisch

Daniel Ricciardo, de ploeggenoot van Verstappen bij Red Bull, moet met enige jaloezie naar die prijsuitreiking hebben gekeken. Al zegt hij dat natuurlijk nooit hardop. „Er gebeurt meer binnen het team sinds Max erbij is. Het is hectisch. Max blijft pushen en ik wil hem natuurlijk voorblijven. Dat haalt het beste in ons allebei naar boven.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hamilton: We moeten rekening houden met Verstappen
Sluiten