Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 10 jul 2016 / 17:38 uur

Grandioos, opnieuw podiumplek voor Max Verstappen

Max Verstappen rijgt de successen aaneen in de Formule 1. Na de overwinning in Barcelona en de tweede plek van vorige week in Oostenrijk, eindigde de Nederlandse tiener in Silverstone op de derde plek. Verstappen lag zelfs een tijd op schema voor een tweede plek, maar kon Nico Rosberg helaas niet achter zich houden. De Brit Lewis Hamilton won de race op zijn geboortegrond.

Regen

Er was tien procent kans op regen voorspelt, maar in Engeland is dat genoeg. Dus moesten de wagens starten achter de safetycar, die na 5 ronden verdween. Verstappen, die een prima kwalificatie afwerkte, startte vanaf de derde positie. Bijna het gehele veld wisselde meteen van banden, ook Verstappen stapte over naar intermediate-banden maar behield zijn derde positie achter leider Lewis Hamilton en Rosberg.

Slippertje

Daar kwam met nog 37 ronden te gaan verandering in. Rosberg maakte een slippertje, Verstappen reageerde meteen en glipte langs de Duitser. De achterstand op leider Lewis Hamilton bleef echter groot en Rosberg was erop gebrand om Verstappen terug te pakken.

De inhaalactie van Max:

Een verbeten strijd om plek twee barstte zodoende los tussen de jonge Nederlander en de Duitser. Verstappen zag de Rosberg steeds dichterbij komen en gaf bovendien aan problemen te hebben met de achtervleugel van de auto.

Podiumplek

Het kon dan ook niet uitblijven dat Rosberg de tweede positie zou terugpakken en dat gebeurde helaas dan ook 13 ronden voor het einde. Een nieuwe podiumplek kwam echter geen moment in gevaar omdat Verstappens voorsprong op teamgenoot Daniel Ricciardo gigantisch was. Verstappen pakt met zijn derde plek vijftien punten. Dat brengt zijn totaal dit seizoen op 87. Daarmee blijft hij zesde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Grandioos, opnieuw podiumplek voor Max Verstappen
Sluiten