Sofie Smulders
Sofie Smulders Sport 27 jul 2016

Geen pizza meer voor voetballers Manchester City

Werken met één van de beste voetbalcoaches van het moment is natuurlijk geweldig, maar je moet er wel wat voor opgeven. Pizza bijvoorbeeld. Dit meldt The Guardian. De spelers van Manchester City worden verblijd met de komst van Pep Guardiola, die overkomt van Bayern München en voor drie jaar bij de Britse club blijft.

Voetballer Gaël Clichy doet uit de doeken wat Guardiola van zijn spelers verwacht. „Op het veld, buiten het veld, elk detail is belangrijk.” Voetballers horen dat natuurlijk vaker van coaches en managers, maar Guardiola is voor Clichy de eerste die er echt op let. „Voor hem geldt: ben je te zwaar, dan mag je niet meetrainen met het team.”

Geen pizza

De nieuwe regelgeving van Guardiola is direct ingegaan. „Er zijn dus nu al een paar spelers die nog niet met het team mogen meespelen”, aldus Clichy. Het dieet van Guardiola is duidelijk: „Hij heeft bepaalde drankjes verboden en het is niet toegestaan om pizza en ander zwaar voedsel te eten.”

Voor Clichy werkt de aanpak van Guardiola verfrissend. Hij heeft dan ook erg veel zin in het komende seizoen, maar dat ligt waarschijnlijk niet per se aan zijn kijk op gezonde voeding. „Hij is de ideale manager voor alle soorten spelers.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Geen pizza meer voor voetballers Manchester City
Sluiten