Remco Visser
Remco Visser Sport 7 jul 2016 / 21:02 uur

Gastland Frankrijk bereikt finale EK

Frankrijk heeft vanavond overtuigend weten door te stoten tot de finale van het Europees Kampioenschap voetbal. In het Stade Velodrome in Marseille werd Duitsland met 2-0 opzij gezet.

De eerste helft ging nog behoorlijk gelijk op tussen het gastland en de regerend wereldkampioen, waar de laatste wel het meeste balbezit had. Een handsbal van Bastian Schweinsteiger helpt de Fransen vlak voor rust echter in het zadel; Antoine Griezmann benut de penalty en schiet de 1-0 binnen.

In de tweede helft weten de Duitsers vervolgens geen vuist te maken. Al vroeg in de jacht op de gelijkmaker incasseerden de Duitsers bovendien een nieuwe dreun; Jérôme Boateng, misschien wel de beste verdediger van het EK, valt geblesseerd uit.

Frankrijk profiteert en weet dankzij wederom Griezmann in de 71e minuut de stand te verdubbelen. De Franse aanvaller van Atlético Madrid stelde zich met alweer zijn zesde treffer overtuigend kandidaat voor de titel van topschutter van het toernooi.

Finale

Door de zege gaat Frankrijk naar de finale. In Parijs treft het zondag de andere finalist, Portugal.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gastland Frankrijk bereikt finale EK
Sluiten