Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 15 jul 2016 / 15:27 uur

Baas Verstappen: Wij zijn beter dan Ferrari

Na de fantastische race van Max Verstappen op Silverstone weet Christian Horner het zeker: „Wij zijn beter dan Ferrari.” De teambaas van Red Bull Racing zag dat supertalent Verstappen tijdens de Britse Grand Prix zelfs één van de ongenaakbare Mercedessen wist in te halen en vervolgens lang achter zich wist te houden.

De twee Ferrari’s vormden geen enkele bedreiging voor de steeds sneller wordende Red Bulls. Ook Daniel Ricciardo bleef de Italiaanse renstal voor. „Wij hebben niets te vrezen van Ferrari”, zei Horner dan ook een tikje overmoedig tegen Autobahn.eu. In de afgelopen twee races kromp de achterstand van Red Bull in de teamstrijd van 37 naar slechts 6 punten. „We liepen op Silverstone 15 punten (voor de straf van Rosberg, red.) in op Ferrari en in Oostenrijk pakten we 13 punten meer.”

Op de vraag op welk gebied Red Bull nog achterloopt op Ferrari, is Horner dan ook vrij duidelijk. „Nergens. We hebben een erg sterke auto, sterke rijders en de motor wordt steeds beter. Ik denk niet dat we iets te vrezen hebben."

Hij is dan ook bijzonder optimistisch over de komende races. „We hebben een paar van de snelste circuits nu achter ons, zoals Montreal, Baku en Oostenrijk en de races die eraan komen passen hopelijk beter bij onze sterke punten. Het wordt een spannende strijd met Ferrari de rest van het jaar." De blik gaat dan ook naar voren en daar rijden alleen nog de zilveren sterren van de ruziënde Lewis Hamilton en Nico Rosberg. „Er zijn nog gebieden waar we tijd en vermogen kunnen winnen, maar we kunnen nu daadwerkelijk strijden met Mercedes op sommige circuits, wat natuurlijk fantastisch is om te zien."

Ferrari

Bij Ferrari blijven ze tegen beter weten in naar voren kijken. Het trotse Italiaanse team ziet zich nog steeds als het tweede team en focust zich daarom op leider Mercedes en niet op Red Bull. „Het feit dat Red Bull het goed doet, is goed voor de Formule 1, goed voor de competitie en goed voor de show. Maar ik denk dat Mercedes nog steeds ons doel is, niet Red Bull”, alsdus teambaas Maurizio Arrivabene.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Baas Verstappen: Wij zijn beter dan Ferrari
Sluiten