Esther Zandberg
Esther Zandberg Sport 24 jul 2016 / 11:30 uur

60-jarige Amazone maakt debuut op Spelen

De meeste atleten die debuteren op de Spelen zijn nog jong en relatief nieuw in het vak. Toch zijn er ook een aantal oude rotten die nog kunnen vlammen met hun sport en zo op oudere leeftijd kunnen debuteren. Zo ook de 60-jarige Sue Hearn, die op de Olympische Spelen van Rio zal debuteren als Amazone.

Reserve

De Australische paardrijdster mag naar de spelen in Brazilië omdat een van haar teamgenoten gedwongen moest afzeggen. Daarom kwam er een plekje vrij, die de 60-jarige mag opvullen en zo kan ze dus eindelijk haar kunsten vertonen. Bijna was er al een keer eerder sprake dat Sue naar de spelen zou gaan, namelijk 16 jaar geleden in Sydney. Ze was toen ook reserve, maar werd niet opgeroepen.

26 jaar

Australië neemt 410 atleten mee naar de Spelen. Samen hebben zij een gemiddelde leeftijd van 26 jaar, aldus Indian Express. Toch is Sue niet de oudste deelnemer van haar team. Haar concullega, de amazone Mary Hanna is namelijk een klein jaartje ouder dan de debutant. In totaal doet Australië mee aan 26 onderdelen.

https://www.facebook.com/sue.hearn/posts/10154411287074181

Reageer op artikel:
60-jarige Amazone maakt debuut op Spelen
Sluiten