Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 13 jun 2016 / 11:10 uur

Will Grigg speelt geen minuut, maar nu al EK-held

Hij voetbalde voor laagvliegers als Stratford Town, Walsall, Brentford, Milton Keys Dons en Wigan Athletic en speelde in Frankrijk nog geen minuut, toch is de 24-jarige Noord-Ier William Donald Grigg nu al de meest bezongen speler op het EK 2016.

Will Grigg maakte in 2012 zijn debuut voor Noord-Ierland in het met 6-0 verloren oefenduel met het Nederlands elftal. Daarna kwam de huidige spits van Wigan nog zeven keer uit voor Noord-Ierland, waarin hij één keer scoorde. Geen cijfers om de meest populaire speler op een EK-eindronde te worden.

Maar Grigg is dan ook een cultheld. De spits bezorgde het Engelse Wigan afgelopen seizoen met 25 treffers promotie naar de Championship en dat bleek uiteindelijk voldoende voor een cult-status. Wigan-fan Sean Kennedy is hier verantwoordelijk voor. De supporter, die inmiddels een gratis seizoenkaart van de club heeft gekregen, maakte een nummer voor de topscorer van Wigan.

‘Will Grigg is on Fire’ werd een instant hit en niet alleen bij Wigan. In de Noord-Ierse iTunes staat het nummer inmiddels al weken in de toptien. En overal waar de Noord-Ierse fans in Frankrijk komen wordt het nummer uit volle borst gezongen. Zelfs Engelse fans zongen het aanstekelijke liedje tijdens het duel met Rusland.

Voorafgaand aan het duel Polen-Noord-Ierland kregen de Poolse supporters les van de Noord-Ieren over hoe het liedje gezongen moest worden. Het was een verademing om eindelijk weer eens een leuk supportersfilmpje te zien na alle ellende van de afgelopen dagen in Frankrijk. Ook mooi: ‘Will Grigg is on Fire’ werd het gehele duel gezongen, maar de hoofdrolspeler zelf zat de complete wedstrijd op de bank bij Noord-Ierland. Laten we hopen dat hij de komende week nog een paar speelminuten krijgt van bondscoach Michael O’Neill.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Will Grigg speelt geen minuut, maar nu al EK-held
Sluiten