Eefje van Son
Eefje van Son Sport 16 jun 2016 / 19:03 uur

Wereldkampioene kajakken valt 7 meter van balkon

Waar sommige mensen tijdens het slaapwandelen slechts tot de koelkast komen en een nachtelijke snack eten, viel de Oostenrijkse kajakster Viktoria Schwarz zeven (!) meter naar beneden van een balkon. Ze liep daarbij meerdere botbreuken op.

De 30-jarige wereldkampioene kajakken van 2011 blesseerde zich al in mei dit jaar, maar haar ongeluk werd niet aan de pers bekendgemaakt. De Oostenrijkse pers kwam er vandaag pas mee naar buiten. De val van het balkon had veel slechter kunnen aflopen, maar gelukkig hield de kajakster er ‘slechts’ een breuk in haar linkerelleboog, hielbeen en een gebroken neus aan over. „Ik heb een honderdtal beschermengelen”, zegt Schwarz tegen de website sportnet.at.

Geen Olympische Spelen

Helaas mist de voormalig wereldkampioene hierdoor wel de Olympische Spelen in Rio de Janeiro van 2016. Ze moet eerst volledig van de val herstellen, voordat ze weer kan trainen. Samen met landgenote Yvonne Schuring veroverde Schwarz in 2011 de wereldtitel.

Reageer op artikel:
Wereldkampioene kajakken valt 7 meter van balkon
Sluiten