Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 30 jun 2016 / 12:10 uur

Tour 2016: De favorieten voor de witte trui

Met de start van de Tour de France aanstaande zaterdag op het rotseilandje Mont Saint-Michel is de periode van het invullen van de tourpools ook weer begonnen. Een lastig karweitje, want welke renners zijn de echte kanshebbers?

Metro helpt je graag met het invullen van je tourpool zodat jij er straks met de prijzenpot vandoor kan gaan. Deze week zetten we de belangrijkste gegadigden voor de gele, groene, witte en bolletjestrui voor je op een rij.

Hieronder vind je een overzicht van jonge honden die favoriet zijn om dit jaar de witte trui te winnen.

Warren Barguil

De coureur van Gaint-Alpechin reed zichzelf vorig jaar naar een veertiende plek, maar heeft in de Vuelta al laten zien top tien te kunnen rijden. De Fransman toonde goede vorm in de Ronde van Zwitserland, maar ook zagen we daar zijn grote zwakte: zijn tijdritten zijn nog ver onder de maat.

Warren Barguil

Adam Yates

Deze Brit reed vorig jaar een anonieme Tour, maar liet direct daarna zijn klasse zien met winst in de Clásica San Sebastián. In het Criterium du Dauphiné reed Yates met de besten mee omhoog om zevende te eindigen.

Adam Yates

Julian Alaphilippe

Julian Alaphilippe eindigde in de Dauphine zelfs nog een plaatsje hoger dan Yates, maar voor de renner van Etixx-Quick Step wordt het wel zijn debuut in een grote ronde. Het is nog maar de vraag hoe hij dat gaat verteren.

Julian Alaphilippe

Louis Meintjes

Ook de nummer negen van de Dauphine is in deze Tour een jongere. De Zuid-Afrikaan Louis Meintjes bevestigde vorig jaar al zijn talent met een tiende plek in de Ronde van Spanje.

Louis Meintjes

Lawson Craddock

In de kantlijn kan je eventueel nog de naam van Lawson Craddock noemen. De 24-jarige Amerikaan reed dit seizoen al top tien in Californië, Baskenland en het Criterium International. In zijn twee vorige grote rondes liet hij alleen weinig bijzonders zien.

Lawson Craddock

Wilco Kelderman

Voor Wilco Kelderman is dit de laatste kans om de jongerentrui te pakken. Hoewel zijn Tourdebuut afgelopen jaar alles behalve een succes was, heeft hij eerder in de Giro d’Italia al laten zien goed te kunnen zijn.

Twee jaar terug reed Kelderman zichzelf naar een zevende plek in het eindklassement van de Giro. Een uitslag die al zijn concurrenten voor het wit nog nooit hebben gerealiseerd. Dus als hij die plek dit jaar kan benaderen, is de kans zeker aanwezig dat hij met het de jongerentrui naar huis mag.

Wilco Kelderman

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tour 2016: De favorieten voor de witte trui
Sluiten