Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 20 jun 2016 / 17:20 uur

Shirtgate: ‘Hoop dat Puma nooit condooms gaat maken’

De wedstrijd tussen Frankrijk en Zwitserland (0-0) lag zondagavond veelvuldig stil. Niet vanwege blessures of vuurwerk dat op het veld werd gegooid, maar dankzij kapotte shirts. Liefst vier keer scheurde een shirt van een Zwitser.

Twee Xhaka

Vooral de kleding van Granit Xhaka had geen lange levensduur. Hij moest tijdens de wedstrijd twee keer naar de kant voor een nieuw tenue. Admir Mehmedi en Breel Embolo moesten beiden één maal hun uitrusting vervangen.

Hun ploeggenoot Xherdan Shaqiri gaf shirtsponsor Puma op ludieke wijze een trapje na. „Ik hoop niet dat Puma ooit condooms gaat maken”, zo vertelde de buitenspeler van Stoke City in gesprek met Blick.

Puma heeft de situatie inmiddels onderzocht. Hoewel ze voor vijf EK-deelnemers de shirts leveren, zal dit volgens hen niet bij de andere voorkomen. Ook Zwitserland hoeft niet langer te vrezen. „We hebben een inventarisatie gemaakt en kunnen verzekeren dat dit niet nog eens gebeurt”, zo citeert RTL Nieuws.

Lekke bal

Niet alleen Puma zag zijn waar kapot gaan tijdens de wedstrijd in groep A. Tijdens een verhit duel scheurde de bal namelijk volledig open, deze worden geproduceerd door Adidas.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Shirtgate: ‘Hoop dat Puma nooit condooms gaat maken’
Sluiten