Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 8 jun 2016

Ronaldo eerste voetballer aan top Forbes-lijst

Voor het eerst in de geschiedenis van de jaarlijkse Forbes-lijst met de honderd best betaalde atleten staat er een voetballer bovenaan. Cristiano Ronaldo is volgens het Amerikaanse blad met 88 miljoen dollar (77 miljoen euro) de best betaalde sporter van de afgelopen 12 maanden.

Messi

Ook op plaats twee staat een voetballer. Lionel Messi verdiende volgens Forbes 81,4 miljoen dollar. Het is ook voor het eerst sinds 2000 dat iemand anders dan Tiger Woods of Floyd Mayweather de lijst aanvoert. Woods is gezakt naar plaats 12 met een inkomen van ruim 45 miljoen dollar. Mayweather pakt dit sportseizoen 44 miljoen dollar.

Na de twee schatrijke voetballers van Real Madrid en Barcelona is dit rest van de Forbes-toptien: 3. LeBron James (NBA 77,2 miljoen dollar), 4. Roger Federer (tennis 67,8), 5. Kevin Durant (NBA 56,2), 6. Novak Djokovic (tennis 55,8), 7. Cam Newton (NFL 53,1), 8. Phil Mickelson (golf 52,9), 9. Jordan Spieth (golf 52,8), 10. Kobe Bryant (NBA 50).

Suárez

Andere voetballers in de lijst zijn onder anderen Neymar op 21 (37,5 miljoen), Zlatan Ibrahimovic op 23 (37,4), Gareth Bale op 25 (35,9) en Luis Suárez op 65 met 23,8 miljoen dollar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Ronaldo eerste voetballer aan top Forbes-lijst
Sluiten