Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 6 jun 2016 / 20:35 uur

‘Overleden jeugdspeler Sparta kon wel zwemmen’

De 12-jarige Ousmane Kone kwam zaterdag tijdens een teamuitje om het leven. Tijdens het zwemmen in Beldert Beach, een waterpretpark in de openlucht bij Tiel, verdronk de jeugdspeler van Sparta Rotterdam.

Geen zwemdiploma

Eerder op de maandag kwam het bericht naar buiten, dat Kone niet kon zwemmen, maar dat wordt nu tegengesproken. Parkeigenaar Patrick Janssen meldde vervolgens dat hij het bericht kreeg dat er een jongen aan het verdrinken was zonder zwemdiploma’s, waarna het bericht naar buiten rolde. Dat hij niet kon zwemmen is volgens Sparta onterecht voor waar aangenomen.

„Uit niets is gebleken dat hij niet kon zwemmen en hij heeft ook niet laten blijken dat hij het niet zou kunnen”, zegt algemeen directeur Manfred Laros tegen het Algemeen Dagblad. De politie onderzoekt nu hoe dit ongeval heeft kunnen gebeuren.

Diepe rouw

De voetbalclub Sparta verkeert ondertussen in diepe rouw. De teamgenootjes van Kone krijgen hulp van slachtofferhulp om de gebeurtenis te verwerken. Verder helpen de Rotterdammers met de begrafenis van Kone en denken ze in overleg met de familie over een herdenkingsmoment bij de club.

Reageer op artikel:
‘Overleden jeugdspeler Sparta kon wel zwemmen’
Sluiten