Remco Visser
Remco Visser Sport 2 jun 2016 / 18:39 uur

Ook mogelijke schorsing voor FIFA-baas Infantino

Gianni Infantino is pas drie maanden voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA, maar zit nu al in de problemen. Volgens de Duitse krant Die Welt dreigt de 46-jarige Zwitser voor negentig dagen te worden geschorst door de ethische commissie. Infantino zou FIFA-medewerkers vorige maand opdracht hebben gegeven om opnames van een vergadering te vernietigen, iets wat tegen de regels is.

De voormalige rechterhand van Michel Platini bij de Europese bond UEFA pleitte bij zijn aanstelling als hoogste voetbalbaas voor openheid, transparantie en betrouwbaarheid. Opvallend genoeg is Infantino al binnen drie maanden onder vuur komen te liggen.

Op het FIFA-congres in Mexico-Stad stelde hij zonder overleg Fatma Samoura aan als nieuwe secretaris-generaal. Domenico Scala, de belangrijkste toezichthouder van de FIFA, stapte op omdat volgens hem de onafhankelijkheid van zijn comité werd ondermijnd door Infantino.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ook mogelijke schorsing voor FIFA-baas Infantino
Sluiten