Remco Visser
Remco Visser Sport 15 jun 2016 / 13:20 uur

Olympische zwemmer neemt het op tegen onderzeeër

Er staat volgende week een heel bijzondere zwemwedstrijd op de agenda. Olympisch zwemmer Maarten Brzoskowski uit Best gaat het in Eindhoven namelijk opnemen tegen een onderzeeër, zo weet Omroep Brabant.

Het gaat dan niet om een volwaardige onderzeeër van de marine, maar om een mensaangedreven exemplaar die werd ontwikkeld door studenten van de TU Delft. Brzoskowski zal in het Pieter van den Hoogeband-zwemstadion over 100 meter de strijd met de machine aangaan.

Spanning

Met de WASUB, zoals de onderzeeër heet, doen de studenten in juli mee aan de Europese Internationale Submarine-race. Waarschijnlijk ligt de topsnelheid van de onderzeeër hoger dan die van de zwemmer, maar studenten van het WASUB-team denken toch dat het een spannende wedstrijd gaat worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Olympische zwemmer neemt het op tegen onderzeeër
Sluiten