Remco Visser
Remco Visser Sport 7 jun 2016 / 19:41 uur

Neymar vervolgd voor fraude en corruptie

Het Openbaar Ministerie in Spanje gaat de Braziliaanse topvoetballer Neymar vervolgen. De 24-jarige aanvaller wordt beschuldigd van fraude en corruptie bij zijn miljoenentransfer van Santos naar Barcelona in 2013.

Met Neymar zijn ook zijn vader en tevens manager Neymar Da Silva Santos en de ex-voorzitters Sandro Rossell (Barcelona) en Odilio Rodrigues (Santos) voor het gerechtshof gedaagd. De moeder van Neymar is eveneens aangeklaagd omdat zij als aandeelhouder van het familiebedrijf ook financieel voordeel zou hebben gehad van de frauduleuze transfer.

Inkomsten

Barcelona betaalde voor Neymar volgens de officiële berichten een bedrag van 57,1 miljoen euro. Een Braziliaanse investeringsgroep, die 40 procent bezat van de sportrechten van de getalenteerde voetballer, claimt dat de ware afkoopsom 83 miljoen euro bedroeg. Daardoor zou deze firma enkele miljoenen aan inkomsten zijn misgelopen, die onder meer naar Neymar en zijn familie gevloeid zouden zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Neymar vervolgd voor fraude en corruptie
Sluiten