Redactie Metro
Redactie Metro Sport 28 jun 2016

Naomi moedigt meisjes aan om te blijven sporten

‘Jonge meiden, blijf sporten’. Dat is de boodschap van meervoudig Olympisch hockeykampioen Naomi van As. Want zo zegt ze: „Door te sporten voel je je zelfverzekerd en sterk.”

En aan die twee eigenschappen ontbreekt het vaak bij meiden in de pubertijd, blijkt uit onderzoek van Always. Van As is het nieuwe gezicht van de #LikeAGirl campagne van het maandverbandmerk en wil de onzekerheid van jonge meiden aan de kaak stellen. Niet in de laatste plaats omdat het voor haar een herkenbaar probleem is.

‘Gedacht aan stoppen’

„Ik heb, net als alle andere meiden, dezelfde onzekerheden ervaren tijdens mijn pubertijd. En natuurlijk heb ook ik er weleens aan gedacht om te stoppen. Maar ik bleef spelen. Sport bleek een belangrijke bouwsteen voor mijn zelfvertrouwen. Tegen de meiden die denken aan stoppen wil ik graag dit zeggen: Ga dóór, je kan altijd meer dan je denkt.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Naomi moedigt meisjes aan om te blijven sporten
Sluiten