Metro
Metro Sport 11 jun 2016 / 07:05 uur

Messi schiet Argentinië naar kwartfinale

De 28-jarige Lionel Messi heeft Argentinië naar de kwartfinale van de Copa América geschoten. Met een hattrick binnen twintig minuten zorgde Messi er in Chicago voor dat zijn land met 5-0 van Panama won.

In de zevende minuut kwamen de Argentijnen al op een voorsprong dankzij een treffer van Nicolas Otamendi. Na een tweede gele kaart voor Anibal Godoy moest Panama na een half uur met tien man verder.

Blessure

Als gevolg van een rugblessure begon Messi op de bank, maar in de 61ste minuut kwam de 28-jarige voetballer alsnog in het veld. De sterspeler van Barcelona had zeven minuten nodig om tot scoren te komen, en nam daarna ook de 3-0 en 4-0 voor zijn rekening.

In de laatste minuut gaf Messi ook nog een assist, waarna Sergio Agüero met een kopbal de eindstand op 5-0 bracht.

Kwartfinale

Messi ontbrak maandag nog in de openingswedstrijd van Argentinië tegen Chili (2-1). Met twee overwinningen is de ploeg van bondscoach Gerardo Martino al zeker van een plaats in de kwartfinales.

„In het begin had ik nog een beetje last van mijn rug”, blikte Messi voldaan terug op zijn trefzekere invalbeurt. „De pijn verdween gelukkig snel. We zijn nu waar we willen zijn en groeien in het toernooi.”

Chili

Titelhouder Chili won in dezelfde poule met 2-1 van het nog puntloze Bolivia dankzij twee treffers van Arturo Vidal. De middenvelder van Bayern München bracht diep in de blessuretijd uit een dubieuze strafschop de winnende goal op zijn naam.

In de laatste groepswedstrijd dinsdag tegen concurrent Panama heeft Chili aan een gelijkspel genoeg voor een plek bij de laatste acht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Messi schiet Argentinië naar kwartfinale
Sluiten