Remco Visser
Remco Visser Sport 28 jun 2016

Man probeert Olympische vlam te doven

In Brazilië is een man gearresteerd nadat hij een poging had gedaan om de Olympische vlam te doven. Dat meldt BBC.

Tijdens de tocht door Brazilië passeerde de fakkel gisteren de plaats Maracaju. Hier gooide een van de toeschouwers plots een emmer water over de stoet, om zo de Olympische vlam te doven. De poging mislukte echter; alleen de toortsdrager en beveiligingsagenten werden nat.

De 27-jarige dader kon niet veel later thuis worden gearresteerd. Marcelino Mateus Silva Proença verklaarde dat hij was uitgedaagd door zijn vrienden. Hij kondigde zijn actie vorige week al aan op Facebook.

https://www.facebook.com/marcelino.proenca/posts/10201642127292022

Aanklacht

Proença is inmiddels op borgtocht vrijgelaten, maar moet zich binnenkort bij de rechter melden. Als hij veroordeeld wordt voor moedwillige vernieling hangt hem een straf tussen de zes maanden en drie jaar boven het hoofd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Man probeert Olympische vlam te doven
Sluiten