Bastiaan Kleinjan
Bastiaan Kleinjan Sport 25 jun 2016 / 11:11 uur

Kuipers maakt nog steeds kans op EK-finale

De kans dat er een Nederlander in de finale van het Europees kampioenschap voetbal staat is nog steeds aanwezig. Scheidsrechter Björn Kuipers heeft de eerste afvalronde onder de scheidsrechters overleefd en mag verder in het toernooi.

Kuipers heeft zondag de onvolprezen taak om vierde official te zijn bij Duitsland tegen Slowakije. De kans is daarnaast groot dat Kuipers een kwartfinale mag fluiten, omdat dan alle twaalf overgebleven scheidsrechters een wedstrijd hebben gefloten, weet AD.

Kwartfinale is generale repetitie

De kwartfinale is de laatste grote test voor Kuipers in aanloop naar de finale. Daarnaast heeft Kuipers natuurlijk het geluk dat Nederland niet mee doet aan het Europees kampioenschap, dus hij hoeft zich niet druk te maken om het nationale team dat het ver schopt op het toernooi.

Kuipers floot een goede eerste wedstrijd (Duitsland – Polen), maar kreeg over zijn beslissingen tijdens Spanje – Kroatië kritiek. Bij een strafschop voor de Spanjaarden kwam de doelman van Kroatië ver van zijn lijn, maar vond Kuipers het niet nodig om de strafschop over te laten nemen.

https://www.youtube.com/watch?v=CSdyFafrmhA

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kuipers maakt nog steeds kans op EK-finale
Sluiten