Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 7 jun 2016 / 11:30 uur

Krant moet Lionel Messi 65.000 euro betalen

Lionel Messi heeft een haat-liefdeverhouding met de Argentijnse bevolking. De beste voetballer ter wereld is in zijn geboorteland lang niet zo populair als Diego Maradona. De belangrijkste redenen zijn dat Messi al op 12-jarige leeftijd naar Spanje vertrok en zich daardoor niet meer ‘Argentijn zou voelen’ en dat de vijfvoudige winnaar van de Gouden Bal grossiert in de prijzen met Barcelona, maar nog nooit wat wist te winnen met het Argentijnse nationale team.

Pruik en nandrolon

Zo speelde Messi niet groots op het WK van 2014, maar leidde hij zijn land desalniettemin naar de finale waarin werd verloren van Duitsland. De kritiek op Messi barstte opnieuw los en met name La Razón makte het erg bont. Volgens journalist Alfonso Ussia van die krant zou Messi een pruik hebben gedragen en Nandrolon hebben gebruikt.

Goed doel

Hoewel La Razón verklaart dat het een opiniestuk betreft, heeft de krant volgens de rechter de fatsoensregels overschreden. De krant of de journalist moet Messi nu 65.000 euro betalen. Messi heeft verklaard het geld aan een goed doel te schenken.

Copa America

Messi is nu met Argentinië in de VS voor de Copa America. De eerste wedstrijd tegen titelhouder Chili werd gewonnen, maar Messi speelde niet mee door een rugblessure. Bondscoach Gerardo Martino rekent erop dat hij vrijdag tegen Panama wel een beroep kan doen op Messi: „Met hem zijn we nog veel beter.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Krant moet Lionel Messi 65.000 euro betalen
Sluiten