Zoë Boven
Zoë Boven Sport 8 jun 2016 / 14:10 uur

KNVB schrapt ‘akkoordje’ van 23-0

De amateurclubs ST Avios-DBV uit Alphen aan de Maas en Eendracht’30 uit Mook halen het nieuws normaal niet, maar dit jaar is dat anders. Eendracht’30 werd vorige maand kampioen na een overwinning van 23-0. Uit onderzoek van de KNVB blijkt dat de uitslag was afgesproken met de tegenstander, daarom is hij geschrapt. Daardoor is niet Eendracht ’30, maar Diosa/Niftrik kampioen, meldt De Gelderlander.

Eendracht ’30 speelde de beslissende wedstrijd tegen Avios. Beide B1-teams vonden dat Diosa/Niftrik werd bevoordeeld door partijdige clubscheidsrechters. Daardoor gooiden ze het op een akkoordje. Eendracht ’30, dat 21 doelpunten nodig had om kampioen te worden, mocht er de hele wedstrijd op los scoren.

Straf

Alle resultaten van de B1 van voetbalclub Avios uit Alphen worden geschrapt, omdat de club de wedstrijd ‘weggaf’. Avios krijgt daarnaast een boete van 1000 euro, waarvan 750 euro voorwaardelijk. Komend seizoen mag de club wel gewoon weer meedoen in de competitie.

‘Onacceptabel’

De voetbalbond wil met deze straf duidelijk maken dat dit soort acties onacceptabel zijn, laat een woordvoerder weten aan de Gelderse krant. De commissie had ook alleen het laatste wedstrijdresultaat kunnen schrappen, maar koos bewust voor een strengere maatregel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
KNVB schrapt ‘akkoordje’ van 23-0
Sluiten