Johan van Boven
Johan van Boven Sport 2 jun 2016 / 21:01 uur

Kiki Bertens knalt door naar de halve finale

Het Franse sprookje van Kiki Bertens duurt voort. De Nederlandse versloeg donderdag in Parijs de Zwitserse Timea Bacsinszky in twee sets: 7-5 6-2, waardoor ze in de halve finale van het grandslamtoernooi staat. Daarin treft ze Serena Williams. De Amerikaanse titelverdedigster won met moeite Joelia Poetintseva uit Kazachstan: 5-7 6-4 6-1.

Kuit

Bertens had in de eerste set moeite met haar service, waardoor ze maar moeilijk in de wedstrijd kwam. In de tweede set ging dat een stuk beter, ondanks dat de 24-jarige Wateringse last had van haar kuit, waaraan ze even werd behandeld. „Ik had er heel erg last van, maar gelukkig kon ik de wedstrijd in twee sets naar mij toetrekken.”

Ze wil vrijdag vooral genieten van haar eerste halve finale op een grandslamtoernooi. „Natuurlijk is het een geweldige kampioene, maar ik ben niet bang voor Serena Williams. Ik ga gewoon genieten en dan zie ik het wel.”

Het beslissende punt:

Bertens is de eerste Nederlandse tennisster sinds 1977 die op een grandslamtoernooi de halve finales heeft bereikt. In dat jaar drong Betty Stöve bij de US Open in New York door tot de laatste vier. Marijke Jansen-Schaar was in 1971 op het Franse graveltoernooi de eerste Nederlandse die de laatste vier haalde.

Reageer op artikel:
Kiki Bertens knalt door naar de halve finale
Sluiten