Johan van Boven
Johan van Boven Sport 30 jun 2016 / 12:43 uur

Hoe zou jij heten als je in IJsland was geboren?

IJsland is een hype. Dankzij de stuntploeg op het EK in Frankrijk heeft iedereen plots een zwak voor het land. Dus duikt op internet het ene na het andere bericht over de kwartfinalist op. Nu is het mogelijk om uit te vinden wat jouw naam in het IJslands is.

Daarvoor moet je eerst jouw eigen voornaam invullen en daarna die van jouw vader. In IJsland worden tenslotte geen achternamen gebruikt. Bij de geboorte krijgt iemand een patroniem, oftewel de naam van de vader. Bij jongens eindigt de tweede naam op -son en bij meisjes op -dóttir. Als voorbeeld hebben wij Metro Holland ingevuld.

Ontdek hier wat jouw IJslandse naam is.

Sprookje

IJsland strijdt zondag om 21.00 uur tegen Frankrijk om een ticket voor de halve finale van het Europees kampioenschap af te dwingen en het voetbalsprookje te laten voortduren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hoe zou jij heten als je in IJsland was geboren?
Sluiten