Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 23 jun 2016 / 15:38 uur

Go Ahead reageert briljant op kort geding Graafschap

De Graafschap wil met een kort geding een plaats in de eredivisie voor komend seizoen veiligstellen. Dat heeft de club uit Doetinchem woensdag besloten na een gesprek met de KNVB over de situatie die is ontstaan nu FC Twente op het hoogste niveau mag blijven uitkomen.

Teleurstellend

„Het was een teleurstellend, niet-constructief gesprek. Wij zien geen andere mogelijkheid dan een kort geding aan te spannen tegen de KNVB”, zegt commercieel directeur Martine Zuil van de club uit Doetinchem.

„Gezien het falen van met name de licentiecommissie van de KNVB, vinden wij, samen met onze juristen, dat wij recht hebben op een plek in de eredivisie”, gaat Zuil verder op de clubsite van de Doetinchemmers. „Het is gezien het licentiereglement normaal gesproken immers ondenkbaar dat er bij een dergelijk vals spel van FC Twente nog een plek bestaat in de eredivisie.”

Kort geding

Daar denkt de KNVB echter anders over, zo bleek tijdens het gesprek met Van Oostveen. „We gaan nu in een ‘spoed kort geding’ vragen of de rechter opnieuw naar de gang van zaken wil kijken. We knokken voor onze eigen plek op het hoogste niveau, maar zeker ook ter voorkoming van een dergelijk falend systeem in de toekomst. Daar is heel voetballend Nederland namelijk de dupe van, dit mag nooit meer gebeuren.”

Soap

Ondertussen is Go Ahead het gekrakeel meer dan zat. De Deventer club dwong promotie naar de eredivisie af door De Graafschap over twee wedstrijden afgetekend te verslaan. Op Twitter komt Go Ahead Eagles-voorzitter Edwin Lugt met een ludiek aanbod: „Zullen wij dan, ondanks onze op sportieve wijze afgedwongen promotie, maar weer vrijwillig degraderen om aan deze soap een einde te maken?”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Go Ahead reageert briljant op kort geding Graafschap
Sluiten