Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 7 jun 2016 / 13:10 uur

Geen Tour de France voor Giro-held Kruijswijk

Steven Kruijswijk past dit jaar voor de Ronde van Frankrijk. De Brabander is niet opgenomen in de veertienkoppige voorselectie van zijn ploeg LottoNL-Jumbo en lijkt zich te gaan focussen op doelen later in het seizoen.

Afgelopen jaar reed Kruijswijk na de Giro d’Italia nog wel de Tour de France. Destijds werd hij zevende in Italië en reed hij de Tour uit op een 21e plaats in dienst van Robert Gesink.

Olympische wegrit

Dit seizoen werd hij vierde in de Giro, waar hij lang aan de leiding stond totdat een val roet in het eten gooide. Een Tour de France zit er niet voor hem in. Hij focust zich in ieder geval op de Olympische wegrit en gaat mogelijk later dit seizoen wel de Vuelta Espana rijden.

Van de veertien wel geselecteerde renners mogen er uiteindelijk negen op 2 juli aan het vertrek in Mont-Saint-Michel. Er moeten er dus nog vijf afvallen. Van de veertien renners zijn er negen Nederlands. Gesink en Wilco Kelderman zijn de bekendste en zij worden waarschijnlijk ook uitgespeeld als kopman.

De rest van de selectie:

George Bennett (Nieuw-Zeeland), Jos van Emden, Dylan Groenewegen, Tom Leezer, Bert-Jan Lindeman, Paul Martens (Duitsland), Timo Roosen, Bram Tankink, Mike Teunissen, Sep Vanmarck (België), Robert Wagner (Duitsland) Maarten Wynants (België).

Reageer op artikel:
Geen Tour de France voor Giro-held Kruijswijk
Sluiten