Remco Visser
Remco Visser Sport 9 jun 2016 / 17:10 uur

Geblesseerde Nadal niet naar Wimbledon

Tennisser Rafael Nadal mist het toernooi van Wimbledon. De Spanjaard heeft te veel last van een polsblessure die hij op Roland Garros opliep.

„Ik ben niet in staat om aan de nieuwe editie van Wimbledon deel te nemen”, schreef de nummer vier van de wereldranglijst donderdag op zijn Facebookpagina. „Het is een trieste beslissing. Maar mijn pols heeft tijd nodig om te genezen.”

Herstel

De negenvoudig winnaar van Roland Garros plaatste zich in Parijs nog wel voor de derde ronde, maar moest vervolgens opgeven. Nadal vertelde meteen al dat hij alle tijd wilde nemen om te herstellen. „Ik speel niet meer tot ik klachtenvrij ben. Het zal nog niet het einde van mijn loopbaan zijn. Maar ik moet eerst helemaal fit zijn.”

Nadal schreef Wimbledon twee keer op zijn naam, in 2008 en 2010.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Geblesseerde Nadal niet naar Wimbledon
Sluiten