Johan van Boven
Johan van Boven Sport 13 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Fan Noord-Ierland overlijdt na val van acht meter

Een supporters van Noord-Ierland is in de nacht van zondag op maandag overleden, nadat hij in Nice vanaf de boulevard acht meter naar beneden was gevallen. Hij kwam terecht op een rotspartij en overleefde de val niet.

Beveiligingsmensen zeggen tegenover de BBC dat het een ongeluk was en dat de dood van de fan niets met supportersgeweld te maken heeft. Afgelopen weekend raakten supporters van Noord-Ierland slaags met Franse jeugd en daarbij vielen tientallen gewonden.

Zondag werkten de Noord-Ieren hun eerste EK-duel af tegen Polen. Het werd 1-0 voor Polen, dankzij een doelpunt van Ajacied Arek Milik. De Noord-Ierse minister Arlene Foster zat in het stadion en was diep onder de indruk van de sfeer.

Treurig

„Onze fans hadden een geweldige tijd met de supporters van Polen, het was fantastisch om mee te maken”, aldus Foster. „Daarom is het zo treurig dat een jonge voetbalfan het leven heeft verloren. Mijn gedachten gaan uit naar zijn familie in Noord-Ierland.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Fan Noord-Ierland overlijdt na val van acht meter
Sluiten