Metro
Metro Sport 3 jun 2016 / 16:28 uur

Dodelijk ongeluk Spaanse motorcoureur Salom

De Spaanse motorcoureur Luis Salom is vrijdag om het leven gekomen door een zware crash tijdens de training voor de Grote Prijs van Catalonië. De 24-jarige man, die uitkwam in de Moto2, ging in een bocht onderuit. Salom werd met spoed naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht, waar hij direct een operatie onderging. De artsen konden de motorcoureur echter niet meer redden.

Salom maakte in 2009 zijn WK-debuut in de 125cc-klasse, de huidige Moto3. Hij maakte voorzichtig naam bij het Nederlandse raceteam van Roelof Waninge en stapte in 2012 over naar het fabrieksteam van KTM, waarvoor hij negen overwinningen boekte in de Moto3. De Spanjaard schreef onder meer de TT van Assen in 2013 op zijn naam. Na een tweede en derde plaats op het WK maakte Salom in 2014 promotie naar de Moto2, waarin hij drie keer op het podium eindigde.

Salom werd bij de openingsrace van dit seizoen in Qatar tweede, maar daarna vielen zijn resultaten tegen. De motorcoureur van het Spaanse eiland Mallorca hoopte dit weekend in Catalonië weer eens te kunnen vlammen.

Een crash in de tweede vrije training werd hem vrijdag echter fataal. Salom verloor de controle over zijn Kalex en ging in bocht 12 hard onderuit. Twee ambulances en een traumahelikopter boden medische hulp op het circuit, waarna in het ziekenhuis een noodoperatie volgde.

Vijf jaar geleden vond het laatste dodelijke ongeval plaats in de WK wegrace. De Italiaan Marco Simoncelli overleed toen aan de gevolgen van een zware crash in de MotoGP bij de Grote Prijs van Maleisië, op het circuit van Sepang.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dodelijk ongeluk Spaanse motorcoureur Salom
Sluiten