Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 23 jun 2016 / 16:01 uur

Dit zijn Zlatans drie mooiste treffers voor Zweden

Aan de mooie interlandcarrière van Zlatan Ibrahimovic kwam woensdag een roemloos einde. De 34-jarige spits verloor in Nice met Zweden de laatste groepswedstrijd tegen België met 1-0, waardoor Zlatan en zijn ploeggenoten naar huis moeten. „Dit komt hard aan, de teleurstelling is groot”, zei de topschutter, die in 116 interlands 62 doelpunten maakte.

Om het leed te verzachten, zochten wij de drie mooiste interlandtreffers van Zlatan op. Over de mooiste lijdt geen twijfel. Dat moet de krankzinnige omhaal in het oefenduel met Engeland zijn. Zweden won met 4-2, maar daar sprak niemand over. De hele voetbalwereld sprak verbijsterd het onmogelijke doelpunt van de Zweed. Let op het commentaar van oud-speler Stan Collymore bij die treffer.

Ook de andere twee treffers mogen er zijn. Net als de omhaal zijn ook de halve omhaal en de bizarre hakbal op het EK 2004 tegen toplanden. De halve omhaal is tegen Frankrijk en de hak/omhaal/lob is tegen Italië. Kijk en geniet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit zijn Zlatans drie mooiste treffers voor Zweden
Sluiten